H2O

UNDERVISNINGEN PÅ H2O-LINJEN

Kano

Kano er en hyggelig, men også krævende måde at transportere sig på. Det er ikke kun kølige sodavand og en bagende sol, men også en udfordrende kunst at kunne manøvrere en kano sikkert ned af fossende stryg. I kanofaget på Roskilde Outdoor Efterskole vil du lære at håndtere en kano på både stille som strygende vand. Du vil blive undervist i såvel solopadling som padling i makkerpar, og du vil hurtigt komme til at mestre de forskellige padletag og dermed kunne bevæge dig både frem, tilbage og sidelæns uden at skulle tænke over bevægelserne. Bliv et med din paddel – så lærer vi dig at bruge kanoen som surfbræt!

Mulighed for certificering: Egenfærdighedsniveau 2, certificeret efter Dansk Kano og Kajak Forbunds standarder.

Sejlads
Sejlads handler om at udnytte naturens kræfter til at flytte sig på vandet over små og store distancer. I faget sejlads vil du stifte bekendtskab med forskellige bådtyper, både joller og kølbåde. Du vil få prøvet kræfter med vind, vejr, vand og dine egne grænser. Du vil lade dig rive med af spændingen og de nervepirrende øjeblikke, som kapsejlads byder på, og du vil på længere sejlture opleve naturen fra en ny side. Meteorologi vil indgå som en del af faget, da det har stor betydning for at færdes til søs. Vi vil bruge tid på at lære “orientering til havs” - navigation - og du vil blive helt fortrolig med de sjove ord og vendinger, sejlersproget anvender. Sejladsen danner også en god basisviden for de øvrige vandsportsaktiviteter H2O linien byder på.

Mulighed for certificering: Søfartsstyrelsens Duelighedsbevis (Det blå bevis)

Kajak

I kajakken skal vi udforske nogle af de mest uspolerede naturområder – vores kystlinjer!
Kajak handler om at komme tæt på vandet og ved egen kraft opnå store naturoplevelser uanset om vi glider lydløst afsted langs bredden under bøgetræerne eller om vi surfer på skumsprøjtende bølger i blæsten. Du vil lære de grundlæggende teknikker i kajakken og lære, hvordan du mestrer den selv, når der kommer lidt buler på vandet. Du vil få en forståelse for, hvordan kajakken er et fantastisk fartøj til tur og leg. Naturligvis vil du også lære at lave “grønlændervending” samt andre sjove sikkerhedsøvelser. Du vil med din viden fra faget selv kunne øve videre og forbedre dine egenfærdigheder i havkajak. Du vil derfor have en forståelse for sikkerhed i forbindelse med roning, og du vil have forståelse for de enkelte padletags virkning og effekt.
Faget vil gøre dig fortrolig med kajak og vand, og vil få styrket dine evner inden for samarbejde i grupper og sikkert også rykke dine egne grænser.

Mulighed for certificering: Epp 2 (Euro Paddle Pass 2), som er egenfærdigheds niveau 2 efter en af DKF anerkendt europæisk standard.

Surfing
Surfing handler om power! Det handler om at du skal mestre balancen, vinden i sejlet eller dragen og brættet under fødderne. Faget læner sig op af sejlads, og vil give dig en smagsprøve på både windsurfing og kitesurfing. Her kommer du helt tæt på vandet og skal arbejde for at tæmme vindens kræfter til din fordel. Du vil blive fysisk udfordret, men helt sikkert få et stort smil på læben, når først du mærker farten, skumsprøjtene og suset i maven.